måndag 24 januari 2011

Manolo Blahnik och TOUS designar juvel tillsammas

TOUS och Manolo Blahnik har inlett ett samarbete tillsammans för att designa ett smycke av den världskända “Campari” skon, en av Blahniks mest kända skomodeller. Just den modellen designades år 1994, Campari skon har blivit en ikon tack vare ett flertal filmer och tv-serier. Manolo Blahnik for TOUS kommer att lanseras i mars i 300 TOUS butiker över hela världen, med start i Mexiko och sedan Rockefeller Center på Manhattan. I TOUS butiken på Stureplan i Stockholm kommer smycket finnas till försäljning från och med den 1 mars. Senare kommer även Manolo Blahnik butikerna och de internationella lyxbutikerna erbjuda Manolos första juvel för TOUS till försäljning .

Manolo Blahnik träffade Rosa Tous på en lunch i Madrid förra sommaren. Han beundrade hennes elegans och det charmerande teddybjörnssmycket hon hade på sig. Hon sa att hon skulle tycka det var fantastiskt roligt om han ville designa ett smycke för TOUS. De båda slog sina kloka huvuden ihop och Manolo sa “vi gör min kända mary jane sko ‘Campari,” “till ett hänge!” Rosa sa, “jag älskar idén! Vi gör så att den hänger ner från en guldkedja och har en diamantknapp!” Och så började Manolo Blahniks samarbete med TOUS.

Manolo Blahnik kommenterar, “Jag älskar TOUS för att vi har så mycket gemensamt. Vi är båda familjeföretag, vi har spanska rötter och vi är måna om att överraska och vara nytänkande.”

Rosa Tous håller med, “Jag är mycket nöjd med vårt samarbete. Manolo Blahnik skor är mycket vackra och de är en fantastiskt blandning av trender och det klassiska.


Om Manolo Blahnik: I nästan 40 år har Manolo Blahniks skor burits av kvinnor över hela världen. Blahnik började sin karriär år 1972 genom uppmuntran av den amerikanska Vogue redaktören Diana Vreeland. Varumärket är känt för sin detaljerade och klassiska design samt representerar hög kvalité och bekvämlighet. Märket finns för närvarande i mer än 16 länder över hela världen.

Om TOUS: Grundades år 1920, TOUS har skapat ett innovativt juvelkoncept som står ut från den traditionella juvelleraren. Detta familjeägda företag erbjuder orginella juveler tillverkade i unika material som kan användas både till vardags och till kvällen, de är alltid trendiga. I dag har TOUS utvecklats till ett livsstilsmärke med sina accessoarer, parfym- och klockkollektioner. Detta Barcelona baserade företag finns i 45 länder med nästan 400 egna butiker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Herreguuuuud, va kul! Ser med spänning fram emot bild p åbloggen då jag ej bor i Sthlm längre.
MVH
Susanne

Unknown sa...

Bild kommer först i mars. Jag får helt enkelt inte visa den än...