fredag 7 februari 2014

Årets kock 2014

Jag har ett superbra jobb.
Idag hänger jag här hela dagen.
På årets kock 2014 finalen.
En spännande tävling där den som vinner kommer att röna stora framgångar.
Efter alla delfinaler är det sex kockar kvar.
De skall tillaga två rätter. Den ena skall göras på Skrei, en sorts väldigt fin lax. Det har finalisterna vetat om länge så den rätten har de övat på.
Den andra huvudingrediensen fick de reda på 30 minuter innan start i morse.
Det är svensk anka.
Varje rätt skall lagas så den räcker till 14 personer.
God mat, på tid, under press till många!

Här är finalens mat - olagad.

Jag träffade förra årets kock, Daniel Räms för ett tag sedan. Han berättade att titeln, Årets Kock, är den största och mest uppmärksammade titeln man kan vinna som kock i Sverige. Efter den får man väldigt mycket erbjudanden och man har stora möjligheter. Sen är det upp till envar att ta tillvara på det kommande året.
Stenhårt jobb! Men väldigt kul, sa Daniel.

Inga kommentarer: